Kabel-TV og bredbånd

TV- leverandør / bredbånd.

Utstyr (modem og dekoder) som omfattes av den kollektive avtalen tilhører Canal Digital – ikke den enkelte beboer. Utstyret skal derfor etterlates i boligen ved fraflytting.

Canal Digital har i mange år vært borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Styret inngikk i 2017 en forbedret avtale med Canal Digital. Alle beboere fikk oppgradert hastighet på bredbåndet fra 5 til 30 mbps. Beboere som allerede betalte ekstra for høyere hastighet på sitt bredbånd fikk redusert prisen. Alle fikk tildelt, eventuelt også installert, en ny router som kunne utnytte de høyere hastigheter. Det var frivillig om man ville benytte den nye routeren. Våre beboere fikk da utdelt en ny dekoder – kalt T-We Box, som bl.a. gjør det mulig å gjøre 150 timers opptak. Det ble også mulig å leie filmer samt benytte «ukesarkiv» og «start forfra». Alt utstyret – modem, router og dekoder – er Canal Digitals (Telenors) eiendom og må bli igjen i huset dersom man flytter. I etterkant er borettslagets anlegg blitt oppgradert til hastighet 50, deretter 75 og igjen senere oppgradert til 100 mbps. Dermed skal alle i vårt borettslag nå ha tilgang til denne hastigheten – på 100 mbps. Dette er jo en bra hastighet og skulle dekke behovet til de fleste beboere. De nevnte endringer har isolert sett ikke medført økte utgifter for borettslaget eller økning av husleien.

Telenor, som egentlig eier, tok fullt ut over Canal Digital Kabel fra høsten 2018. Telenor har nå kun ett telefonnummer for kundeservice: 915 09 000. Det er mer informasjon om endringene på hjemmesiden: www.telenor.no/privat/tv/informasjon/.

I løpet av 2019 ble TV-tilbudet lagt om og det ble innført en ordning med «fast innhold» omfattende en basispakke til alle, inkludert ukesarkiv og strømmetjenester som NRK-TV og TV-Norge-arkivet samt radiokanaler. I tillegg er det mulig for den enkelte beboer å selv velge hvilke strømmetjenester, kanalpakker og kanaler man vil ha i sitt TV-tilbud. Man har da 100 poeng til rådighet som man kan velge kanaler med ulikt innhold gratis i pakken; eksempelvis filmkanaler, nyheter og sport. De forskjellige valgmulighetene «koster» ulikt antall poeng. Man kan endre så ofte man vil. Velges over 100 poeng så koster det ekstra for den enkelte beboer. Telenor har ved omleggingen lagt inn et forhåndsvalgt startoppsett tilsvarende 100 poeng. Dette innholdet kan beboerne selv fritt endre etter eget ønske på «Mine sider».

Styret har primo 2020 vært i kontakt med Telenor for å høre om det er noe nytt på gang, og for å få en vurdering av hvordan det står til med vårt kabelanlegg, som begynner å «dra på årene». Foreløpige tilbakemeldinger tilsier at det muligens ikke vil bli regningssvarende å bygge et eget fibernettverk for borettslaget, da dette vil bli dyrere for oss som har en spredt bebyggelse over store områder, eksempelvis sammenliknet med en blokk. Dessuten sier Telenor at de kan levere minst like stor kapasitet i våre gamle HFC kabler enn i et moderne fibernett. Således vil dette bli et kost-nytte spørsmål som styret senere kommer tilbake til.

——————————————————————————————————————–

 

30.05.2013
Borettslaget har inngått en 3-årsavtale på «KOMPLETT MINI» med Canal Digital, gjeldene fra august 2013. Avtalen innebærer bl a:

KABEL-TV
NY HDPVR-DEKODER (ADB 5743) MED STOR LAGRINGSKAPASITET, TRE SAMTIDIGE OPPTAK OG RASK KANALSKIFTE
Med en lagringskapasitet på hele 500 GB har du mulighet til ca 80 timers opptak av HD-sendinger og ca 240 timers opptak av vanlige SD-sendinger. Dekoderen er utstyrt med åtte tunere, hvorav fire gjør at du kan ta opp tre programmer mens du ser på et fjerde. To andre tunere vil til enhver tid være innstilt på kanalene over og under den du ser på, og dermed sørge for rask kanalskifte. To tunere er forbeholdt tekniske formål.

TV-GUIDE OG FJERNSTYRT OPPTAK
Den elektroniske tv-guiden har en rask og brukervennlig navigasjon og vil også være tilgjengelig via en smarttelefon, nettbrett eller pc/mac dersom du ikke er hjemme. Du finner enkelt de programmene du ønsker å se eller ta opp ved å søke på kategori, tittel eller nøkkelord. Du kan søke på tvers av alle tilgjengelige arkiver: Direktesendte programmer, egne opptak på dekoderen, filmleietjenesten og tv-arkivene.

FJERNKONTROLL MED MANGE MULIGHETER
Du får en universal-fjernkontroll av høy kvalitet som styrer både tv og dekoder, slik at du klarer deg med kun én fjernkontroll. Fjernkontrollen er også utstyrt med RF (radiofrekvens). Den krever derfor ikke fri sikt mot dekoderen, som dermed kan gjemmes bort om ønskelig.

INTERNETT
KOMPLETT MINI inkluderer bredbåndshastighet på 2/1 Mbps. Denne hastigheten vil være tilstrekkelig for nettbank, surfing, e-post osv.

OPPGRADERINGSMULIGHETER MED RABATT
Det gis gode rabatter på høyere internetthastighet og ekstra dekodere. Dette kan bestilles på Canal Digitals internettsider, eller ved å ringe kundeservice på tlf 06090.